13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Dodik i Radojičić uz vatromet otvorili “Banjaluka most”

Most su, paljenjem svjetla, svečano otvorili Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Dodik je kazao da Banjaluka ima sve manje problema, a izgradnjom ovog mosta riješen je problem velikih gužvi u gradu.

“Banjaluku ćemo nastaviti graditi, želja nam je da ovaj grad bude prepoznatljiv”, rekao je Dodik.

- OGLAS -

Dodao je da ovaj most treba da nosi ime “Banjaluka most”.

Radojičić je brojnim sugrađanima uputio riječi dobrodošlice na novi most, te rekao da je 14. jun značajan datum za ovaj most, jer je prije 62 godine izdata dozvola za izgradnju starog Zelenog mosta.

“Ovim mostom je povezan Istočni i Zapadni tranzit, to više nije tranzit to su bulevari. Izgradnja Banjaluke nije gotova, već sljedeće sedmice završavamo kružni na Laušu”, kazao je Radojičić.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i Radovan Višković, premijer Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, te brojni službenici Vlade RS.

Svojom pjesmom “Rijeka bez imena” ovu svečanost je uljepšala banjalučka pjevačica Marija Šestić.

Novi most sa dvije saobraćajne trake, obostranim biciklističkim i pješačkim trakama i vidikovcem sada spaja naselje Obilićevo i Kočićev vijenac i predstavlja poveznicu Istočnog i Zapadnog tranzita, a uveliko će rasteretiti saobraćaj u gradu.

Ono što novi most čini posebnim je moderna rasvjeta koja pored rasvjetnih tijela na samom mostu, ima rasvjetu i na središnjem stubu.

Ovo je prvi od ukupno tri nova planirana mosta na Vrbasu. Nakon sprovođenja potrebnih procedura, do kraja ove godine uslijediće početak radova na izgradnji novog mosta u Srpskim toplicama, a krajem iduće godine planiran je početak izvođenja najvećeg projekta iz oblasti mostogradnje – novom mostu u naselju Dolac, koji bi trebalo da skrati put od Starčevice do centra grada na svega nekoliko minuta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA