12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Trump: Evropa tretira Ameriku gore nego Kina

Uoči samita G20 u Japanu, predsjednik SAD Donald Trump izjavio je da “Evropa tretira Ameriku gore nego Kina” i da evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margaret Vestager “mrzi Ameriku više nego bilo koja druga osoba sa kojom se ikada sreo”.
On je za televiziju Fox rekao da “evropske države žele da iskoriste Ameriku i da imaju gore trgovinske barijere nego Kina”, prenio je Politiko.

Najavivši svoj susret sa Si Đinpingom u nedjelju, Trump je nagovijestio da je više raspoložen da se približi Pekingu, nego Briselu.

Američki predsjednik je za predsjednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera rekao da je “fantastičan džentlemen i biznismen i veoma tvrd”, ali nije imao lijepih reči za Vestager, jednu of ključnih članica Junckerovog tima.

- OGLAS -

“Postoji žena u Evropi, ne želim da joj spomenem ime, koja mrzi Ameriku više nego bilo koja osoba sa kojom sam se ikada sreo. Šta ona radi – tuži sve naše kompanije”, kazao je Trump, prenosi Fonet.

On je dodao da je Evropa međusobnu trgovinu sa SAD učinila gotovo nemogućom.

“Evropa nas tretira gore nego Kina, što je veoma nefer”, ocijenio je Trump.

On nije propustio priliku da spomene svoju omiljenu temu učešća evropskih zemalja u finansiranju NATO.

“Ljudi ne znaju da mi plaćamo gotovo 100 odsto troškova NATO i da Njemačka ne plaća ono što bi trebalo da plaća. Samo sedam država plaća koliko treba”, rekao je Trump.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA