-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

GS: Rasplakani Dodik promoviše kulturni DNK genocida

Građanski savez (GS) smatra da su svi potezi osovine Dodik – Čović od izbora do danas potvrda ispravnosti politike koju smo vodili od osnivanja, a posebno je potvrda naše odluke da uđemo u koaliciju sa DF i podržimo Željka Komšića.
Da se kojim slučajem desilo da Komšić nije dobio izbore danas bismo vjerovatno imali potpuni raspad suverena BiH i uvod u kolaps Ustavom definisanih institucija BiH.

Dodikovo organizovano negiranje genocida u Srebrenici je priprema za pokušaj dovršavanja Karadžićevog projekta nasilnim sredstvima. Nemoguće je drugačije shvatiti naoružavanje policije genocida u RS, raspirivanje mržnje prema Bošnjacima, i generalno promovisanje kulturnog dnk genocida kao temelja identiteta srpskog naroda čiji su pripadnici odigrali ključnu ulogu u slomu nacizma i fašizma u našoj domovini 40ih. Dodikovo zatiranje svih svijetlih tekovina koje su spajale sve naše pretke i čiji su simboli Koča Popović i Bogić Bogićević je svjesna fašizacija društva kojem tvrdi da želi dobro. Samo je u svijetu bolesnog uma SNSD-ovih lidera moguće voditi politiku približavanja sopstvenog naroda nasljednicima koljača iz Jasenovca da bi se sprovelo uništenje nasljednika Fadila Jahića.

Mi u GS smatramo da je vrijeme pozivanja međunarodne zajednice da reaguje u svojstvu garanta Dejtona prošlo i da se našoj javnosti mora reći bolna istina. Blokada uspostave vlasti nakon izbora je prvi korak u provođenju plana B koji je Čović najavio prije izbora. Naš narod treba da zna da je nit državnosti koja je ostala neprekinuta od ZAVNOBiH-a do danas nemoguće presijeći jer u Predsjedništvu BiH probosanske snage imaju prednost od 2:1. Otuda i frustracija rasplakanog Dodika, jer je svjestan da će morati od RS napraviti pobunjeničku oblast po uzoru na Karadžića.

- OGLAS -

Iako je propao pokušaj da se od BiH napravi nova Jugoslavija slijedi nam borba u kojoj bez jedinstva svih probosanskih snaga rizikujemo da opet imamo nove Fikrete Abdiće.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA