5.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Nerminu Ogreševiću, gradonačelniku Cazina nepoznate osobe presjekle kočnice na vozilu

Policijskoj stanici u Cazinu prijavljeno je da je na poslovnom vozilu koje koristi N.O (1973) podesnim predmetom prekinut dovod ulja u kočioni sistem.

“Nakon što je događaj prijavljen, uviđajne radnje su obavili pripadnici odsjeka kriminalističke policije Policijske stanice Cazin koji su utvrdili da je u toku noći nepoznata osoba ili više njih podesnim predmetom presjekao crijevo kočionog sistema vozila koje je bilo parkirano ispred porodične kuće N. O.”, kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Angažovani vještak mašinske struke utvrdio je da je presječeno crijevo kočionog sistema čime je onemogućen cjelokupni kočioni sistem. Iz MUP-a USK istakli su da je o slučaju obavješteno Tužilaštvo USK-a.

- OGLAS -

“Tužilac je djelo okvalifikovao kao djelo izazivanja opće opasnosti, a policijski istražitelji nastavljaju daljnje radnje na pronalasku počinioca ovog krivičnog djela”, istakli su iz MUP-a.

Ovo nije prvi put da nepoznati počinioci nasrću na živote visokih zvaničnika A-SDA. Naime, 31. maja ove godine eksplodirala je bomba postavljena ispod vozila Rifeta Hozanovića, jednog od osnivača A-SDA i predsjedavajućeg Gradskog vijeća. Hozanović u toj eksploziji nije povrijeđen, a počinioci do danas nisu otkriveni.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA