Vijesti
Počele pripreme gradilišta za rekonstrukciju vrtića Bulbul Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić najavio je početkom ove godine kroz program rada za 2020. godinu rekonstrukciju vrtića „Bulbul“ kao jedan od najznačajnijih projekata.

U toku je raščišćavanje terena i priprema gradilišta za početak velikog projekta rekonstrukcije Vrtića „Bulbul“, devastiranog u periodu agresije na naš grad i koji je od tada potpuno prestao sa radom. Vraćanjem u rad ovog vrtića, lijeva obala Miljacke, prvi put nakon agresije, dobit će javni vrtić. Objekat je u veoma lošem stanju, devastiran i zarastao u korov, tako da se prvo radi raščišćavanje terena kako bi se stekli uslovi za početak radova.

U Službi za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica Općine Stari Grad, koja je radila na ovom projektu, naveli su da će se on odvijati u fazama i da će uključivati kompletnu sanaciju enterijera i eksterijera. „Uradit će se svi arhitektonski i građevinski radovi, nove vodovodne i elektro instalacije, sanacija enterijera i vanjsko uređenje, kao i utopljavanje fasade“, kazali su.

„Rekonstrukcija i puštanje u rad ovog javnog vrtića u ulici Hulusina, na Bistriku, značit će mnogo za građane, posebno imajući u vidu nedostatak kapaciteta sa kojim se odavno suočava Javna ustanova „Djeca Sarajeva“ koja upravlja svim javnim vrtićima na području Kantona Sarajevo,“ kazali su u Službi.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić najavio je početkom ove godine kroz program rada za 2020. godinu rekonstrukciju vrtića „Bulbul“ kao jedan od najznačajnijih projekata.

„Naš rad će i u 2020. godini biti usmjeren na ispunjavanje interesa stanovništva općine i utemeljen je na procjenama potreba i zahtjeva. Od projekata koje ćemo raditi u ovoj godini izdvojio bih potpunu rekonstrukciju vrtića “Bulbul” u ulici Hulusina koja će koštati više od 800.000 KM čime ćemo ovaj vrtić vratiti u funkciju,“ izjavio je tada načelnik Hadžibajrić.

Općina Stari Grad provela je sve procedure izbora izvođača radova koji je od ove sedmice na terenu. Radove izvodi firma Kol invest, a rok za završetak je 180 kalendarskih dana.

Projekat finansiraju Općina Stari Grad Sarajevo i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS, a njegova vrijednost je 820.000 KM. U galeriji fotografija možete pogledati u kakvom je stanju trenutno ovaj objekat.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.