11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Lazio tek treba odrediti cijenu: Ciro Immobile na listi želja engleskog giganta

Manchester United ovog ljeta traži novog napadača, a portal Calciomercato tvrdi da ga je našao u liku Cire Immobilea.

Ubojiti Lazijev napadač je ove sezone u 33 nastupa u svim takmičenjima zabio čak 30 golova uz sedam asistencija i najzaslužniji je za sjajne rezultate Lazija koji ima samo bod manje od Juventusa na tablici.

Kako piše italijanski portal, United razmatra opcije dovođenja 30-godišnjeg italijanskog reprezentativca koji ima ugovor s Lazijem do 2023. godine, a procjenjuje ga se na 40 miliona eura. Calciomercato ne precizira koliko bi Lazio mogao tražiti za svojeg napadača, ali tvrdi da je malo vjerovatno da bi Immobile želio napustiti Rim i Lazio.

- OGLAS -

To je još jedan udarac Manchester Unitedu koji je nekad bio najpoželjniji klub za igrače iz manjih klubova. No, zbog godina stagnacije, loših rezultata i narušene atmosfere igrači radije odlaze u druge klubove.

Takav je slučaj bio s Erlingom Halandom kojemu je United nudio golemi ugovor, ali je Norvežanin na kraju odabrao Borussiju. United želi i Jadona Sancha, ali engleski reprezentativac navodno radije želi u Chelsea.

Klub s Old Trafforda već je sve dogovorio i s najvećom engleskom nadom Judeom Bellinghamom iz Birminghama da bi se 16-godišnjak na kraju odlučio za Borussiju.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA