Vijesti
Podignuta optužnica za neovlašten promet akciznih proizvoda Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Blagoje Šukovića, rođenog 1995. godine u Trebinju, državljanina BiH.
#

Optuženi se, prema navodima optužnice, tereti da je nezakonito pribavio i pokušao staviti u promet veću količinu akcizne robe-cigareta,  koje nisu bile obilježene kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Prema navodima optužnice, optuženi je 13.  augusta prošle godine navedene cigarete prevozio u putničkom motornom vozilu sa ciljem daljnje prodaje na području BiH, te je u namjeri da izbjegne redovnu kontrolu,  dao se u bijeg u čemu su ga spriječili policijski službenici MUP-a HNK koji su ga sustigli.

Prilikom pretresa vozila ponađeno je i privremeno oduzeto ukupno 4.380 kutija cigareta, različitih vrsta i marki, čija je ukupna vrijednost 24.684 KM.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz člana 210a. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa članom 26. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.