3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Stojnić: Zbog nekompetentnog kriznog štaba prinuđeni smo trenutno zatvoriti naša tri lokala

Nažalost uslijed trenutne situacije koja je djelimično uzrokovana pandemijom koronavirusa, ali u najvećoj mjeri ” suludim” mjerama nekompetentnog kriznog štaba kao vladajuće elite koja nema ni znanja ni volje, a ni sluha za potrebe ugostiteljskog sektora, prinuđeni smo trenutno zatvoriti naš i vaš ” ” CHEER'S KITCHEN” “CHEERS PUB” i “MURPHY’S”

Od početka pandemije trudili smo se poštovati sve mjere, nismo otpustili niti jednog radnika te smo ulagali u prilagodjavanje objekta epidemiološkim preporukama. Zauzvrat smo dobili smo kaznene ekspedicije od strane inspekcije koji su se ponašali kao da skupljaju ” harač” .

Izuzev opštine Stari grad i nacčelnika Ibrahima Hadžibajrića koji su zaista uložili zajedno s nama nadljudske napore.

- OGLAS -

Niko, ali niko od onih koji žive na nas račun i to luksuzno se nije udostojio niti da napravi sastanak na kojem smo insistirali a kamoli da učini nešto konkretno. Budući da su ovi lokali dio franšize koja je godinama uspješno poslovala pod okriljem porodice Stojnić mi se ne žalimo niti je nama potrebna bilo koja vrsta pomoći , bar ne nama lično.

Ali sa svakim objektom koji smo prinudjeni da zatvorimo 10-tak ljudi ostaje bez posla direktno. To znači isto toliko porodica ostaje bez egzistencionalnih sredstava za život. Mi nismo ostavili svoje uposlene na cjedilu ni za vrijeme ” lockdowna” nećemo ni sada. Ali zaista bez obzira na dobru volju ovo je veće od nas ovdje se država mora uključiti. Nadam se da griješim ali sve ovo vodi do strašne eskalacije i socijalnih nemira.

Trenutno rade samo Tesla Pub i City Lounge Sarajevo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA