8.8 C
Sarajevo
19.03.2024

Poklukar: Nema potrebe za fizičkim preprekama na granici

Slovenački ministar unutrašnjih poslova Boštjan Poklukar poručio je da Italija nema potrebe za postavljanjem fizičkih prepreka na granici sa Slovenijom, jer ona drži pod kontrolom ilegalni migrantski tok na granici sa Hrvatskom.

Reakcija Poklukara uslijedila je nakon nedavne izjave italijanskog ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija da bi Italija na istočnoj granici sa Slovenijom mogla postaviti fizičke prepreke, ako se ne zaustave dolasci ilegalnih migranata balkanskom rutom.

Slovenački stručnjak za bezbjednosti Marjan Miklavčič rekao je da bi se, ukoliko bi došlo do postavljanja fizičkih prepreka na granici, Slovenija našla u velikom bezbjednosnom riziku, jer bi se u tom slučaju moglo “zaglaviti” i do pet hiljada migranata, mnogo više od broja o kojem bi mogla da brine.

- OGLAS -

– U slučaju da dođe do toga, Slovenija bi odmah trebalo da pojača zaštitu granice s Hrvatskom – ocijenio je Miklavčič, prenose hrvatski mediji.

Salvini je rekao ranije da migranti preko Slovenije dolaze pješke na područje oko Trsta i Gorizije, što bi trebalo da spriječe mješovite ophodnje italijanske i slovenačke policije.

– Ako to ne bude dovoljno, na granicu ćemo postaviti zaštitne barijere – rekao je Salvini.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA