-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Vulin: Koljači su u Vladi Kosova, Srbija nije izazivala ratove

Povodom Haradinajeve ocjene da je izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ne priznaje granice Kosova ratnohuškačka i agresivna, Vulin je rekao da su buka i bijes Haradinaja produkt njegove ljutnje, dok je sa druge strane Vučić miran i hrabar.

Povodom izjave ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija da je Srbija odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu, a da je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić “zamjenik balkanskog koljača Slobodana Miloševića”, Vulin je poručio da “ima i koljača u balkanskoj politici”, ali da su oni u Vladi Prištine, prenose beogradski mediji.

“Ramuš Haradinaj je po sopstvenom priznanju ubijao Srbe. Oslobođen je jer su svedoci protiv njega pobijeni. Savetnik Haradinaja Sulejman Seljimi, pravosnažno je osuđen za zločine protiv civilnog stanovništva, a trenutno je na uslovnoj slobodi, takozvani ministar kosovskih bezbednosnih snaga Rustem Beriša pravosnažno je osuđen na 15 godina za ubistvo vojnika Vojske Jugoslavije”, naveo je Vulin.

- OGLAS -

On je ukazao da je i šef pregovaračkog tima Prištine Fatmir LJimaj optužen za zločine protiv čovječnosti na Kosovu.

“Srbija nije izazvala ratove, a da jeste, ne bi izmišljali masakar u Račku kao opravdanje za bombardovanje Srbije”, zaključio je Vulin.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA