Vijesti
Donosimo vam sve detalje vezano za promociju knjige ambasadora Diega Arrije!
Pogledajte u kojim gradovima i kada će se održati promocija knjige "Usporeni genocid u Bosni" autora Diega Arrije! Ulaz na sve promocije je slobodan i besplatan za sve građane i građanke.
#

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca organizuje dolazak ambasadora Diega Arrie u Bosnu i Hercegovinu kako bi prisustvovao promocijama knjige “Usporeni genocid u Bosni”. Autor Diego Arria je bez ikakve naknade dao prava Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca za izdavanje svoje knjige na bosanskom jeziku.

Prva promocija knjige održati će se u Sarajevu, 22. maja  i to u Vijećnici Grada Sarajeva sa početkom u 17.00h. Na promociji će se obratiti član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović, predsjedavajući Vijeća Grada Sarajeva, Jasmin Ademović kao i Hasnija Tuna - Muratagić predsjednica Upravnog odbora VKBI. Moderator promocije je Emir Zlatar, generalni sekretar VKBI, a promotori su Ejup Ganić, Smail Čekić i Lada Sadiković. 

 

Nakon Sarajeva, promocija "Usporenog genocida u Bosni" održat će se i u Srebrenici, tačnije u spomen sobi Memorijalnog centra Srebrenica/Potočari u srijedu 24. maja sa početkom u 17.00 sati. 
Pozdravnu riječ će voditi Ćamil Duraković, potpredsjednik RS-a i Esad Hasanović predsjednik RO VKBI Srednje Podrinje. Promotori u Srebrenici bit će akademik Abdulah Sidran, prof.dr. Izet Šabotić kao i prof.dr. Ilijas Pilav. 
Promocija knjige održat će se i u Tuzli i to 25. maja u Centru za kulturu Grada Tuzla, sa početkom u 18.00 sati. 
Prisutnima će se prvenstveno obratiti Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle a promotori knjige "Usporeni genocid u Bosni" u Tuzli su: akademik Abdulah Sidran, prof.dr. Elmir Jahić, predsjednik RO VKBI Tuzla i prof.dr. Vedad Gurda. 
 Posljednja po redu, promocija će se održati u Mostaru. Svi oni koji žele prisustvovati promociji knjige i porazgovarati sa ambasadorom Diegom Arrijom, imat će priliku to i učiniti u subotu 27. maja u sali hotela Bristol - sa početkom u 18.00 sati. 
Pozdravnu riječ će imati emeritus prof.dr. Elbisa Ustamujić, predsjednica RO VKBI Hercegovine. Promotori knjige "Usporeni genocid u Bosni" u Mostaru će biti akademik prof.dr. Dževad Jahić, prof.dr. Dijana Hadžizukić i prof.dr. Lejla Žujo - Marić. 
 
 
Ulaz na sve promocije je slobodan i besplatan za sve građane i građanke. Kako će autor prisustvovati svim promocijama biće omogućena prodaja knjige i molba za kratak susret sa autorom nakon promocije (radi potpisivanja knjige koju građani kupe).
 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.