10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Šta naučimo o sebi putujući?

Bliži se kraj godine te samim time otvaramo vrata novim avanturama koje nam donosi 2019. Sigurno već sada u glavi radite popis stvari koje želite ostvariti u idućoj godini, a na vašem popisu se nalaze neke nove želje, ali i one stare koje već nekoliko godina unazad odgađate ispuniti. Putovanja spadaju u one želje za koje nekako uvijek nedostaje vremena što je šteta s obzirom na benefite koje nam putovanja donose. Putovanja su svojevrstan užitak koji sebi trebamo priuštiti jer osim odmora duše i tijela, putovanja znatno utječu na razvoj nas kao osobe. Brojne stvari naučimo putujući, a stečena znanja su vrijedan suvenir koji možemo koristiti u svakodnevnom životu. Naš mali svijet postaje bogatiji novim znanjima i iskustvima kojima smo izloženi na putovanju pa tako usvajajući nove informacije o svijetu koji nas okružuje, širimo i vlastite horizonte.

 

Upoznavanje s različitom kulturom ponekad nas šokira, iznenadi i pomakne iz naše komfor zone ostavljajući nas bogatijima za jedno novo iskustvo. Samostalnost je vrijedan alat koji nam svakako treba u životu, a na putovanjima se susrećemo s raznim problemima za čije rješavanje uglavnom koristimo svoje vještine i znanja. Ponekad u takvim neočekivanim situacijama naučimo nešto o sebi što do sada nismo znali, a svakako će nam koristiti u budućnosti. Svako iskustvo je lekcija pa ga treba dočekati otvorenih ruku.

- OGLAS -

 

Naš socijalni krug postaje veći i bogatiji jer se susrećemo s različitim ljudima pa se može dogoditi da na putovanju upoznamo osobu koju više ne želimo pustiti iz svog života. Također, na putovanjima nema mjesta predrasudama pa ako ih i imate (svi smo mi ljudi od krvi i mesa) vrlo brzo biste ih mogli pobiti. Jezike je uvijek korisno znati, a engleskim jezikom više-manje svi baratamo. Odlična ideja je pokušati svladati neke osnovne riječi kraja u kojem se nalazite pa možda sami sebe iznenadite s kolikom lakoćom ste naučiti neki novi jezik. Život vrijedi onoliko koliko smo stekli uspomena, a postoji li bolji način za njihovo kreiranje od hodanja po nepoznatom tlu koje samo čeka da ga istražite!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA