-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Započelo okupljanje nogometne reprezentacije BiH

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupljaju se danas u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) kako bi počeli pripreme za utakmice posljednja dva kola u kvalifikacijama za EURO 2020.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog večeras će imati prvi od četiri treninga koje će odraditi do meča devetog kola grupe ”J” sa Italijom.

Do jutros Prosinečki nije uputio niti jedan naknadni poziv, s obzirom na to da neće moći računati na povrijeđenog štopera Tonija Šunjića. Kako je istakao, sačekat će da vidi kakav je zdravstveni bilten prvobitno pozvanih igrača, te će eventualno posegnuti za dodatnim reprezentativcima.

- OGLAS -

Iako imamo minimalne šanse za plasman na EURO 2020 kroz kvalifikacije, one ipak još uvijek postoje. U slučaju da u posljednja dva kola Finska osvoji samo bod, Armenija manje od šest bodova, a naši zmajevi pobijede Italiju i Lihtenštajn osvojili bi drugo mjesto u grupi J te izbjegi igranje baraža koji je toliko puta bio koban po nas.

Poslije osam odigranih kola u grupi ”J”, prva je Italija sa maksimalnih 24 boda. Druga je Finska sa 15, Armenija i BiH imaju po 10, Grčka osam, te Lihtenštajn dva boda.

Utakmica BiH – Italija igra se u petak, 15. novembra, sa početkom u 20,45 sati na stadionu ”Bilino polje” u Zenici. Tri dana kasnije, u desetom kolu grupe ”J” Lihtenštajn će u Vaduzu ugostiti BiH (20,45 sati).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA