Vijesti
Pomozimo Almi Mujkić koja boluje od tumora želuca sa metastazama Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Almu Mujkić iz Lukavca koja ima zloćudni tumor na želucu sa metastazama na maternici i trpi neizmjerne bolove.
#

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17040 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Saznala dijagnozu

Alma je supruga, majka i nana. Ona je unazad nekoliko godina imala bolove u stomaku, što su ljekari pripisivali bolestima bubrega. Međutim, u decembru 2021. godine saznaje dijagnozu koju niko ne želi čuti - tumor sa metastazama.

Tada se život ove drage žene mijenja iz temelja. Ona i njen suprug imali su malu radionicu koju su morali zatvoriti zbog Almine bolesti, jer se njen suprug 24 sata dnevno brine o njoj. Do sada su sami finansirali liječenje, ali nažalost iscrpili su sve mogućnosti i obratili su se za pomoć ovom Udruženju.

Pametni lijek

Alma se trenutno nalazi u bolnici u Turskoj, a za pametni lijek i hemoterapiju koju će primati naredna četiri mjeseca potrebno je 11.600 eura. Udruženje Pomozi.ba je bolnici dalo garanciju da će pokriti navedene troškove.

Kako bi se Alma vratila u zagrljaj svoje djece i unučice, osim poziva na broj 17040 možete joj pomoći donacijama putem web stranice www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.