Vijesti
Vikić se onima što vladaju izborio za vlast! A njega eno na Sudu, u penziji, pa čak i u bolnici!
Ponesi zastavu, Dragane Vikiću! Vikić dobio bitku – oslobođen je! Borio se za državu, ne za vlast!
Da. Ustavni sud je odgodio odluku. Da. Ustavni sud je odlučno neodlučan. Da. Traje drama formiranja vlasti. Da. Vlast se kupuje, prodaje, šteli, namješta. Da. U Sudu BiH je danas, definitivno, oslobođen Dragan Vikić.
Vikićeva i bitka njegovih specijalaca u ratu je čista: ratovali su direktno, lice u lice s napadačima, nisu imali nikakvog kontakta sa civilima, dakle, ni mogućnosti da slučajno naprave zločin, a kamoli planski.

Vikićevi specijalci su branili Sarajevo i civile u njemu, građane, bez obzira na vjeru i naciju. U Vikićevim specijalcima su bili momci iz svih triju naroda, iz svih miješanih brakova, iz svih socijalnih staleža. Multietnička, elitna, policijska jedinica specijalaca. Zašto je ta vijest bitna za početak Dnevnika? Pa i zbog formiranja vlasti. Vikić nikada nije bio vlast, nije se borio za vlast. Cijeli život je policajac – specijalac – komandant. Sada vladaju oni koji u ratu, mnogi, uopšte nisu bili tu, u zemlji. Vikić se njima izborio za vlast.... a njega eno na Sudu, u penziji, a danas čak i u bolnici.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.