7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Sedmogodišnje trojke iz Novog Pazara jedinstveni kata tim

Hana, Sara i Ena Međedović identične su trojke. Sličnog su karaktera i temperamenta, zanimaju ih iste stvari, a najveću ljubav njeguju prema starijem bratu i jednoj plemenitoj vještini.

Ove sedmogodišnje djevojčice svoje vrijeme, umjesto u igri s lutkama, plišanim igračkama i “pametnim telefonima”, provode trenirajući karate. Vrijednim radom, nesvakidašnjim talentom i čestim treninzima, nakon svega dvije godine osvojile su brojne medalje i pehare, te postale prava senzacija u tom sportu, kako prenosi Anadolu Agency (AA).

Njih tri čine jedinstveni kata tim u svijetu, ono čime se ne može pohvaliti ni kolijevka karatea Japan. Već sada devojčice sanjaju o blistavoj budućnosti, imaju velike planove, i u sedmoj godini svjesne su da je najsjajnija medalja ona s Olimpijskih igara, pa im je učešće na tom velikom takmičenju glavni cilj kada porastu.

- OGLAS -

“Sanjam da jednog dana postanemo olimpijske šampionke. Obećavam da ćemo slušati naše trenere i da ćemo vrijedno raditi”, rekla je sedmogodišnja Ena.

Sestre Međedović karate treniraju dvije godine, ostvarile su rezultate zbog kojih im se svi dive. Popularne su počele da budu već od pojavljivanja na prvom zvaničnom takmičenju, kada su svojom pojavom oduševile gledaoce na tribinama, a ljude iz svijeta karate svojim velikim talentom i umijećem.

“Vrijedno smo trenirale i počele smo da osvajamo medalje, to je mene i moje sestre puno obradovalo. Na takmičenjima nas svi vole i navijaju za nas. Prava smo atrakcija i svi žele da se slikaju sa nama”, rekla je Hana.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA