6.6 C
Sarajevo
19.03.2024

Narodna skupština RS potvrdila: Nema rezervnog sastava policije

Narodna skupština RS usvojila je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima s amandmanima.

Tim zakonom jasnije se definišu pojedina policijska ovlašćenja, nadležnosti direktora, dodatno angažovanje posebnih jedinica, kao i povećanje nivoa zaštite informaciono-komunikacionih struktura i uspostava sistema elektronskog poslovanja s građanima.

Usvojenim amandmanima, koji su postali sastavni dio zakona, briše se član 3. predloženog zakona uz obrazloženje da je dodatnim analizama utvrđeno da su za uspostavljanje rezervenog sastava policije potrebni duži vremenski period i dodatna sredstva kako bi se isti stavio u operativnu funkciju.

- OGLAS -

Parlament RS usvojio je, između ostalog, i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru kojim se propisuju i definišu novi prekršaji i sankcije u toj oblasti, među kojima je prekršajna odgovornost ugostitelja kao preduzetnika. Preciznije se propisuju određeni prekršaji javnog reda i mira, te definiše novi prekršaj „neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira“.

Usvojene su i izmjene Zakona o oružju i municiji, Zakona o porezu na dobit, Zakona o društvima za osiguranje, Zakona o unutrašnjem platnom prometu, Zakona o fiskalnim kasama, Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Zakona o duhnu i Zakona o Komori inženjera poljoprivrede RS.

Nastavak sjednice Narodne skupštine RS zakazan je za utorak, 2. jula.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA