-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Migranti sa Graničnog prijelaza Maljevac napokon izmješteni

Migranti su nakon više od pola sata pregovora s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona dogovorili napuštanje Međunarodnog graničnog prijelaza Velika Kladuša – Maljevac te su autobusima prevezeni u halu firme Mistral koja se nalazi u mjestu Polje kod Velike Kladuše.

Tokom izmještanja migranata, koje je trajalo nešto manje od sat vremena nisu zabilježeni nikakvi incidenti, a s obzirom da je jedan od uvjeta Granične policije Republike Hrvatske za otvaranje Međunarodnog graničnog prijelaza Maljevac bio i izmještanje migranata, očekuje se da će saobraćaj uskoro biti uspostavljen.

U Velikoj Kladuši jučer su protestvovali i privrednici koji su kazali kako su nakon sedam dana blokade MGP Velika Kladuša – Maljevac štete po njihovom poslovanju nenadoknadive te da je potrebno poduzeti konkretne mjere na premještanju migranata i otvorenju graničnog prijelaza.

Danas je predsjedavajući Općinskog vijeća Velika Kladuša Fikret Bašić uputio urgenciju Graničnoj policiji BiH i Ministarstvu unutrašnjih poslova USK za deblokadu Graničnog prijelaza Velika Kladuša – Maljevac što je veoma brzo realizirano i migranti su premješteni s ove lokacije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA