Vijesti
Potpredsjednik Irana Jihangiri: U posljednjim smo danima američkih sankcija Posljednjih smo mjeseci oborili rekord u izvozu nafte i naftnih derivata. Trump, koji je želio iranski izvoz nafte smanjiti na nulu trebao bi znati da se naš izvoz nafte učetverostručio u odnosu na prethodne godine, poručio je Jihangiri
#

Prvi potpredsjednik Irana Eshaq Jahangiri rekao je da proživljavaju posljednje dane američkih sankcija i kako njegovu zemlju čekaju dobri dani, javlja Anadolu Agency (AA).

U obraćanju na sajmu nafte u glavnom gradu Teheranu, Jihangiri je govorio o sankcijama koje su SAD uvele Iranu i naftnom sektoru u zemlji.

Ponavljajući da se devizni prihod zemlje smanjio za više od 100 milijardi dolara zbog američkih sankcija, Jihangiri je rekao:

"U posljednjim smo danima američkih sankcija. Vidjet ćemo dobre dane u zemlji s ukidanjem sankcija. Zima je gotova i iranski narod čekaju dobri dani. Oni koji su pokušali ometati vladu umjesto da se bore protiv SAD-a ostali su posramljeni."

Naveo je da prodaja nafte nije prestala unatoč sankcijama.

"Posljednjih smo mjeseci oborili rekord u izvozu nafte i naftnih derivata. Trump, koji je želio iranski izvoz nafte smanjiti na nulu trebao bi znati da se naš izvoz nafte učetverostručio u odnosu na prethodne godine", poručio je Jihangiri.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.