13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Bivši bubnjar Parnog valjka pijan i drogiran ubio pješaka, na sudu otkriveni detalji užasa

Nastavljeno je suđenje bivšem bubnjaru Parnog valjka Draženu Scholzu optuženom da je 2017. godine pijan i drogiran usmrtio pješaka na zebri i onda pobjegao s mjesta nesreće. 

Na zagrebačkoj Ilici 22. rujna 2017. oko 5:30 ujutro je kod kućnog broja 298 naletio na 34-godišnjeg pješaka Vjerana Dasovića koji je prelazio zebru. Umjesto da mu pruži pomoć, bubnjar je pobjegao. Tri dana kasnije pješak je umro u bolnici. 

Scholza je policija pronašla osam sati nakon nesreće, temeljem dojave jedne građanke.

- OGLAS -

Na suđenju su iskaz dali svjedoci nesreće. 

“Čula sam snažan udarac. Vidjela sam momka koji leti”

“Bilo je 5 ujutro, išla sam na posao. Čekala sam na stanici na kojoj je bio već jedan bus. Najednom sam začula snažan udarac. Po zvuku koji je dolazio s lijeve strane, okrenula sam se u tom smjeru i vidjela momka koji leti i pada na tlo. Bio je još živ, sav skupljen je ležao kraj pločnika na cesti, a jedna noga mu je bila na zebri. Vidjela sam i jedan tamniji auto, ali bio je mrak. Pogledala sam udesno u smjeru tog auta. Otišao je putem Graberja gdje je skrenuo udesno. Bus je taman otišao sa stanice, a ja sam zvala 112. Prespojili su me s hitnom, pitala sam što mi je činiti dok ne stigne pomoć. Rekli su mi da ga se okrene na bok, ali je već tako bio pa ga nisam dirala. Iz usta je krvario i najednom je počeo hroptati”, izjavila je za sud 24-godišnja Daniela B, piše Jutarnji list.

Ona je kazala kako je od samog mjesta naleta bila udaljena deset koraka, a sam zvuk udarca je bio snažniji. Svjedokinja je kazala kako je malo prije naleta uočila tog istog pješaka s druge strane ceste kako šeće te da je od tog trenutka do same nesreće prošlo oko tri minute. Kazala je za sud kako nije vidjela koliko je osoba bilo u vozilu za vrijeme nesreće.

“Pješak je letio i pao na tlo”

Drugi svjedok, 33-godišnji Domagoj Š., opisao je za sud što je on vidio u vrijeme nesreće.

“Vozio sam se iz suprotnog smjera od auta koji je udario pješaka. Trenutak udarca nisam vidio, već sam vidio trenutak nakon udarca. Pješak je letio pa pao na tlo. Staklo se raspršilo. Na tom mjestu je zavoj pa mi se učinilo kao da se dogodilo baš ispred mene iako je bilo u traci do moje. Vidio sam skupinu vozila, ali nisam obraćao pažnju, od šoka, na pojedinosti”, ispričao je Domagoj Š.

A na tvrdnju da nije vidio nalet reagirao je sudac Marko Benčić predočivši svjedoku njegov iskaz iz tužiteljstva, na što je svjedok dodatno pojasnio kako je “njegova pretpostavka da je pješaka udario auto”.

“Od mjesta naleta bio sam udaljen oko 50 metara, vozio sam 40 km/h. Pješak je ostao ležati uz pločnik. Hroptao je”, naveo je svjedok.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA