Vijesti
Požar u zaleđu Neuma aktivan već peti dan, vjetar bi mogao dodatno pogoršati situaciju Vatra za sada ne prijeti stanovništvu i objektima.
#

Trenutno je u Hercegovini aktivno nekoliko požarišta, a situacija u neumskom zaleđu i na području Konjica bi dodatno mogla biti pogoršana vjetrom koji su prognozirale meteorološke službe.

Prema informacijama koje su nam potvrđene iz Civilne zaštite Neum, situacija na planini Žaba je nepromijenjena, a požar nošen jakim vjetrom se širi prema selu Cerevo.

"Trenutno nema prijetnje za stanovništvo i objekte, ali u popodnevnim satima, prema vremenskoj prognozi, trebalo bi doći do do dodatnog pojačavanja vjetra te bi moglo dodatno zakomplicirati situaciju oko gašenja požara. Potreban je angažman helikoptera OSBiH", rečeno nam je iz Civilne zaštite Neum.

Požarišta u Konjicu, na području Glavatičeva, kod mjesta Sadine, i Borci je i dalje aktivno. Jutros je djelovao helikopter Oružanih snaga BiH, a kako nam je rečeno iz PVP Konjic, pomoć bi se trebala nastaviti i u poslijepodnevnim satima.

Vatra za sada ne prijeti stanovništvu i objektima.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.