-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Vlhova nova Snježna kraljica

Slovakinja je sjajno iskoristila startni broj 1 i briljirala u prvom laufu, a prednost u drugoj vožnji držala je cijelo vrijeme.

Slovakinja Petra Vlhová nova je Snježna kraljica!

Čudesnom drugom vožnjom ostavila je Amerikanku Mikaelu Shiffrin (1:59.29) čak sekundu i 16 stotinki iza sebe te stigla do pobjede na 14. izdanju sljemenske slalomske utrke Snježne kraljice.

- OGLAS -

Vlhova je sjajno iskoristila startni broj 1, briljirala u prvom laufu, a prednost u drugoj vožnji držala je cijelo vrijeme iako je Shiffrin imala fenomenalan nastup. Sjajno je tehnički odvozila s i vremenom 1:57.98, nakon dva druga mjesta na Sljemenu 2017. i 2019., konačno stigla do ledene krune. Treće mjesto pripalo je Austrijanki Katharini Liensberger (2:01.47).

– Velika hvala mojim navijačima koji su me ovdje pratili. Za mene je ova pobjeda posebna jer sam u Zagrebu stalno bila druga. Jako je teško pobijediti Mikaelu iako je danas možda nekome djelovalo lako, od jutra sam imala osjećaj da bi moglo biti dobro i na koncu je ispalo sjajno – rekla je Vlhova dok je ove sezone nepobjediva Mikaela Shiffrin naglasila:

– Drugu sam vožnju odvezla odlično. Napala sam, ali ipak nisam uspjela nadoknaditi zaostatak.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Mikaela Shiffrin sa 826 bodova, a slijedi ju Petra Vlhova sa 513 bodova. U poretku slaloma također vodi Shiffrin, koja ima 380 bodova, a na drugom mjestu je Vlhova sa 260.

U nedjelju je na Sljemenu slalom skijaša za Svjetski kup.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA