Vijesti
Predsjednik vlade Slovenije u posjeti EUFOR-u u Butmiru Predsjednik Vlade Slovenije Marjan Šarec posjetio je bazu Butmir u Sarajevu te se susreo s osobljem Glavne komande EUFOR-a, kao i slovenskim vojnicima koji se nalaze u misiji u BiH.
# Fena

Predsjednik Vlade Slovenije Marjan Šarec posjetio je bazu Butmir u Sarajevu te se susreo s osobljem Glavne komande EUFOR-a, kao i slovenskim vojnicima koji se nalaze u misiji u BiH.

Predsjedniku Vlade Šarecu kao i načelniku Generalštaba Oružanih snaga Slovenije generalmajoru Alenku Ermencu, koji je bio u njegovoj pratnji, dobrodošlicu je poželio komandant EUFOR-a generalmajor Reinhard Trischak. Nakon obilaska počasne garde EUFOR-a, sastali su se s načelnicima sekcija u GK EUFOR-a.  

Predsjednik Vlade Slovenije informirao se o trenutnim aktivnostima EUFOR-a, kao i o trenutačnoj sigurnosnoj situaciji u BiH. Tokom službene posjete, generalmajor Trischak je zahvalio predsjedniku Vlade Šarecu za značajan doprinos slovenskih trupa u BiH, koje služe u stvaranju sigurne i stabilne BiH.

- Slovenija je važna zemlja učesnica koja svojim osobljem pruža podršku u radu GK EUFOR. Jedna je od dvadeset država u misiji EUFOR-a koje učestvuju u operaciji Althea u Bosni i Hercegovini, te je prisutna od početka misije 2004. godine - saopćeno je iz EUFOR-a.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.