5.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Osnovne i srednje škole u New Yorku prelaze na online nastavu

Ova odluka donijela je olakšanje nekim nastavnicima, od kojih su mnogi izrazili strah zbog povećane izloženosti zarazi koronavirusom, no istovremeno je stvorila poteškoće za roditelje mlađe djece koji sada moraju organizirati njihovo čuvanje dok su na poslu.

“Mogao bih izgubiti posao”

“Mogao bih izgubiti posao. Zaglavio sam između računa koji stižu i svog sina. To je teško, zaista teško”, rekao je Felix Franco (30), djelatnik američke poštanske službe, koji se od proljeća oporavlja od zaraze covidom-19 te se na posao planirao vratiti za dva tjedna.

- OGLAS -

Franco, koji je rekao kako nema nikoga tko bi se tijekom zatvaranja škola mogao brinuti za njegovog 6-godišnjeg sina, već kasni s mjesečnim uplatama za automobil i gomila dugove na kreditnoj kartici, piše Reuters.

“Moramo se boriti protiv drugog vala”

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio objasnio je kako škole ponovno uvode nastavu na daljinu zbog sve veće stope zaraza.

“Moramo se boriti protiv drugog vala”, rekao je.

New York nije jedini veliki školski okrug u SAD-u koji je prešao na online nastavu, škole su nedavno zatvorili i gradovi poput Bostona i Detroita.

U SAD-u je u zadnja 24 sata od koronavirusa umrlo više od 1400 ljudi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA