Vijesti
Premijer KS: Najavljena rekonstrukcija Vlade KS sa tri moguće opcije Uk je, u emisiji BHT1 Radiotelevizije Bosne i Hercegovine izjavio da su tri rješenja moguća, dodavši "da su ustvari najizglednija dva" - ostavka premijera ili da Skupština KS smijeni dva sporna ministra iz Stranke za BiH.
#

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk potvrdio je da će naredne sedmice biti poznato kako će izgledati nova Vlada i na koji će način biti riješeno ovo pitanje.

"Ja već govorim zadnjih sedam dana 'u naredna tri dana', evo neću tačno govoriti datum ali ću mislim da ću biti u prilici naredne sedmice da podnesem jedan vid zahtjeva. Tri su opcije. Prva opcija, da ministri podnesu ostavku, druga je da premijer podnese ostavku i onda pada cijela Vlada, a treća je da skupština KS smijeni određene ministre", rekao je Uk.

Dodao je da broj ministara koji pripadaju "Trojki" ostaje isti.

"Trojka ima 10 ministara i tako će ostati ukoliko se dogovor ispoštuje. Ova dva ministarstva vjerovatno će pripasti nezavisnoj grupi, odnosno nezavisnom klubu: Damir Marjanović, Admela Hodžić i Redžo Lemezan."

Naveo je i razlog zbog kojeg prva opcija rekonstrukcije vade ne dolazi u obzir, a to je da ministri iz Stranke za BiH sami neće podnijeti ostavku.

Potvrdio je još jednom da postoji opcija njegove ostavke, ali u tom slučaju pada cijela vlada.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.