11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Turković i Podžić se sastali sa Stoltenbergom: Razgovor o dinamici implementacije Programa reformi

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković i ministar odbrane BiH Sifet Podžić sastali su se 10. marta 2020. godine u Briselu s generalnim sekretarom NATO saveza Jensom Stoltenbergom, javlja Anadolu Agency (AA).

Tom su prilikom razgovarali o dinamici implementacije Programa reformi za 2019/2020. godinu i drugim tekućim pitanjima. Izrazili su punu posvećenost Bosne i Hercegovine provedbi programskih ciljeva u domenima za koje su zaduženi Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo odbrane.

Turković je naglasila da su ispunjavanje ciljeva i pojedinih akcija iz Programa jedan od ključnih prioriteta ministarstva kojim rukovodi, te da je za uspješnu implementaciju neophodno oformiti stalne radne timove i osigurati potrebna finansijska sredstva.

- OGLAS -

Ministrica je generalnog sekretara Stoltenberga upoznala s planom za realizaciju pojedinih akcija te zatražila konkretnu podršku i asistenciju NATO saveza za pitanje implementacije ciljeva ”javne diplomacije”, posebno u dijelu jačanja kapaciteta institucija i službenika koji rade na provedbi, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA