Vijesti
Veza, konekcija, dil, tal notara Mutapčića s političarima!
Prevara, petljanje, podmetačina, dil, tal: Notari i advokati oprali milione maraka!
Među uhapšenima je bivši notar, sada advokat, Džemaludin Mutapčić. I za njega je optužnica, kao i za ostalu trojicu, četiri miliona maraka petljanjem preko nekretnina, ugovora i slično.
Ono što mi znamo jeste da je Mutapčić taj koji je za uhapšenog bivšeg načelnika Ilidže, Memića, sklapao većinu ugovora. Mutapčić je bio notar Memiću. Koja je veza, konekcija dil, tal načelnika Memića i notara Mutapčića – utvrdit će istražni organi.

Nije vrijeme za osvetu; jednostavno nisam takav, ali je uvijek vrijeme za pravdu. Već jedanaest godina FACE je na sudu s “Bosmalom” zbog ugovora koji je sačinio notar Mutapčić. Čista prevara, podmetačina – jedna umetnuta, prikrivena rečenica u notarskom ugovoru koja pogoduje “Bosmalu”. Iako smo na sudu dokazali prevaru, još uvijek vodimo pravnu bitku. No, u toj borbi, za jedanaest godina, saznali smo da je notar Mutapčić slične, iste podmetačine radio, umetao u većinu ugovora i tako pomagao samo jednoj strani u ugovoru. Dokaz koji iznosimo jedanaest godina sada je svima jasan, vidljiv – notar je svjesno petljao. Naravno, niko nije kriv dok mu se ne presudi, ali mi, FACE, dokaz smo koji je na svojoj koži osjetio moć prevare, moć dogovora politike i notara, moć prevare notara i strane koja preko notara vara. Ako Tužilaštvu treba naš dokaz, tu smo; sve papire i dokaze u našem slučaju imamo.

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.