Vijesti
Prijedor: Sukob migranata, šest povrijeđenih Policijskoj upravi Prijedor danas oko 12.20 sati prijavljeno je da je u mjestu Međeđa, opština Kozarska Dubica, došlo do međusobnog sukoba migranata te da je više lica povrijeđeno.
#

Utvrđeno je da je u sukobu ilegalnih migranata porijeklom iz Pakistana, Avganistana i Bangladeša, povrijeđeno šest lica.

Tri migranta sa teškim tjelesnim povredama prevezena su u JZU Bolnica Gradiška, dok su tri lakše povrijeđena migranta vozilom hitne pomoći prevezeni u Dom zdravlja Kozarska Dubica, gdje im je ukazana medicinska pomoć.

O navedenom je obaviješten Terenski centar za strance Banja Luka i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, po čijem nalogu se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rsvjetljavanja okolnosti sukoba i nanošenja tjelesnih povreda, saopćila je policija.

Nekolicina migranata je pobjegla čamcem preko rijeke Save ka Republici Hrvatskoj, dok se grupa njih nakon dolaska pripadnika GP BiH razbježala. Grupa od 50 migranata je zadržana na toj lokaciji u prisustvu policije, potvrdio je za Klix.ba savjetnik direktora GP BiH Svevlad Hoffmann.

Nekoliko sati poslije pripadnici GP BiH iz Jedinice Gradiška su zajedno s kolegama iz MUP-a RS-a, policijske stanice K. Dubica i Bosanska Gradiška izvršili pregled šireg rejona mjesta Orahova-Međeđa i tom prilikom su pronašli grupu od oko 100 migranata koji su stavljeni pod kontrolu.

Migranti će biti upućeni u neki od prihvatnih centara u Bihaću ili Sarajevu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.