-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Božićni prijem kod Puljića: Od političara do vjerskih službenika

Posebno je izrazio radost zajedništva onih koji Božić provode daleko od svojih najbližih te zahvalio na svim izraženim željama i čestitkama. Poželio je mir i zajedništvo.Ovom prilikom je, također, prisutnima poručio da i ovo druženje smatra kroz čestitanje Božića stvaranja ozračja povjerenja i otvorenosti uvažavanja različitosti i jednakopravnosti.

 

– Još jedna godina, 2018. Prođe, puna napetosti i nagomilanih neriješenih pitanja, posebno pitanje jednakopravnosti svakog čovjeka i svake etničke grupe. Previše je negativne klime u zraku, svi osjećamo potrebu da se izgradi druuštvo po mjeri čovjeka. Da se svaki građanin osjeća sigurnim za svoj identitet, svaka ljudska i građanska prava i čovjekovo dostojanstvo. Da svi mi budemo jednaki pred zakonom, pogotovo kada su u pitanju zaposlenja. Kada će prestati pravilo podobnosti, a ne sposobnosti – poručio je kardinal Puljić.

- OGLAS -

 

Današnjem prijevu su prisustvovali, između ostalih, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Dragan Čović, Borjana Krišto, Bariša Čolak, Denis Zvizdić, Vesko Drljača, Edita Đapo, Petar Ivancov, Rifat Škrijelj, Husein ef. Kavazović, mitropolit dabrobosanski Hrizostom, Gordana Tadić, Dijana Kajmaković, Jakob Finci i brojni drugi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA