3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

Aprilsko takmičenje studenata medicine i farmacije iz zemalja regije

Ovaj događaj, smatraju organizatori, ima izuzetnu važnost u saradnji univerziteta iz cijelog regiona, te upoznavanju i druženju studenata kroz različite radionice, predavanja i obilazak znamenitosti glavnog grada BiH, gdje će steći stvarnu sliku o potrebi ujedinjenosti mladih ljudi.

Takmičenje je prvi put održano u Splitu prošle godine, a ove godine ga organiziraju studenti Medicinskog fakulteta i Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Tema “Primarna zdravstvena zaštita – saradnja doktora i farmaceuta” jer je naglašeno da je saradnja zdravstvenih radnika od izuzetne važnosti kada se govori o zdravlju i brizi pacijenata.

- OGLAS -

Takmičenje se sastoji od tri zadatka i svakim sljedećim zadatkom pruža se što realnije kliničko iskustvo, a timovi će biti sastavljeni od studenata medicine i farmacije s različitih univerziteta, najavio je danas Univerzitet u Sarajevu.

Ovakav način učenja već je implementiran u Sjevernoj Americi i mnogim zemljama zapadne Evrope s ciljem povezivanja ove dvije nauke u jedinstvenom kliničkom slučaju kako bi se pokazala potrebna saradnja u svakodnevnom radu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA