9 C
Sarajevo
24.04.2024

“Bentbaša Cliff Diving 2019”: 3. augusta u 14 sati

Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači. Na ovaj način oni će turneji skokova u regionu i ove godine pridružiti skakonicu u Sarajevu, te će tako ljubitelji ovog ekstremnog sporta u BiH dobiti priliku da ponovo gledaju atraktivne skokove na Bentbaši.

U odnosu na prethodne manifestacije, ove godine vas očekuju neke novine , koje će doprinijeti da ovogodišnja manifestacija bude još atraktivnija za posjetioce.

– Sam naziv „Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša“ pod kojim su se realizovale prethodne četiri manifestacije, zamijenjen je sa nazivom „BENTBAŠA CLIFF DIVING „ te podrazumijeva održavanje visinskih-figurativnih skokova u vodu po pravilima WHDF (World High Diving Federacion) visinskim skokovima u vodu , kao i po pravilima takmičenja u tradicionalnim skokovima u vodu. Skokove ćemo gledati u dvije kategorije. Pripremamo iznenađenje, koje ćemo naknadno objaviti i koje će sigurno privući još veću pažnju medija, građana Sarajeva, BiH i gostiju koji borave u glavnom gradu – izjavio je organizator Dino Bajrić.

- OGLAS -

U sklopu manifestacije nakon takmičenja  od  17 do 23 sata  na kultnoj lokaciji pod vedrim nebom publiku će rasplesati bh. i najpopularniji  regionalni Dj dvojac  After Affair , koji će na taj način zatvoriti ovogodišnju manifestaciju.  Ulaz na „Closing event „ biti će moguć samo uz pozivnice, koje su dostupne putem  facebook stranice : Bentbaša Cliff Diving 2019.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA