10.5 C
Sarajevo
23.04.2024

Ronaldo zarađuje više svih fudbalera deset klubova Serie A

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Cristiano Ronaldo u Juventusu prima godišnju plaću koja je veća od ukupnog iznosa kojeg deset klubova italijanske Serie A zajedno izdvaja za godišnje plaće svih fudbalera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon nekoliko uspješnih sezona u Real Madridu, portugalski as Ronaldo ovog ljeta je za odštetu od 100 miliona eura prešao u redove Juventusa.

Italijanski i svjetski mediji su o tom transferu pisali kao o najvećem pojačanju tima iz Torina i generalno Serie A. Nakon tri ligaške utakmice Ronaldo se nije uspio upisati u listu strijelaca, a italijanski mediji već postavljaju pitanje o njegovoj zaradi i koliko je ona opravdana.

- OGLAS -

Ronaldo je s godišnjom plaćom od 31 milion eura daleko najplaćeniji igrač u Italiji. Mediji također pišu da Ronaldo u Juventusu ima veću godišnju plaću od plaća svih fudbalera zajedno koji igraju u Atalanti, Chievu, Empoliju, Frosinoneu, Genoi, Parmi, Sassuolu, Spalu i Udineseu.

Prošle godine je Argentinac Gonzalo Higuain kao najplaćeniji fudbaler u Italiji zarađivao 7,5 miliona eura. Prelaskom u Milan Higuain je dobio godišnju plaću od 9,5 miliona eura, ali ona nije ni trećina plaće koju prima najplaćeniji Ronaldo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA