-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Merkel isključila mogućnost saradnje s populistima

Njemačka kancelarka Angela Merkel isključila je mogućnost saradnje između evropskih demokratskih hrišćana i populističkih partija desnog centra poslije evropskih izbora.

Angela Merkel je odbacila takvu saradnju pošto se mađarski premijer Viktor Orban založio za saradnju s ultradesničarskim liderom Mateom Salvinijem (Matteo) po pitanju migracione politike, prenosi danas list “Špigel”.

Tokom posjete Nigeriji, Merkel je ponovila da podržava vodećeg kandidata desnog centra Manfreda Vebera (Weber) i istakla da “neće biti saradnje s desničarskim partijama poslije izbora”, navodi njemački list.

- OGLAS -

Orban je jučer u Budimpešti rekao da će tražiti način da sarađuje s zamjenikom italijanskog premijera, Salvinijem, jer, kako je rekao, Evropi su poslije majskih izbora potrebni lideri koji se protive imigraciji.

Mađarski premijer je rekao da će, ako se Evropska narodna partija poveže sa lijevo orijentisanim strankama poslije izbora za Evropski parlament, biti teško da se i njegova stranka Fides nađe u toj grupi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA