12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

5 božićnih filmova sa svečanim interijerima koje ćete poželjeti ponoviti

Home alone

 

 
Primjer ovog filma savršeno pokazuje kako je uređena tradicionalna američka kuća. Glavne boje u unutrašnjosti su zelena i crvena. Važno je napomenuti da je cijela kuća uređena, ne postoji posebna svečana zona. U pravilu ukrašavaju božićno drvo, ukrašavaju lampice, na sofu stavljaju tematske jastuke svečanim dekorom i na kamin postavljaju čarape za poklone, ako ih ima. Posebno su ukrašene stepenice i fasada kuće.
 
Surviving Christmas
  
Film-uputa za one koga zanimaju klasične američke tradicije proslave Božića. Jednostavno možete uključiti film i slijediti upute: kako postaviti stol, koja jela poslužiti i tako dalje. Jedan od glavnih atributa svečanih ukrasa je, naravno, božićno drvce. Tradicionalno se nalazi u središtu dnevne sobe. Vidimo kuću sa svijetlim interijerom, u kojoj se posebna pažnja posvećuje ukrašavanju zidova, lučnih i dovratnika, stepeništa. Odnosno, dekor ne igra ulogu neovisnog umjetničkog predmeta, već naglašava arhitekturu i dizajn prostora. Samo trebate odabrati shemu boja.
 
The Nutcrackerand the four realms
 
  
 
U ovom su filmu svi interijeri nevjerovatni. Ako želite netrivijalnu Novu godinu i doživljaj iz bajke, svakako potražite ovaj film za inspiraciju. Obratite pažnju na to kako se dekorateri igraju zrcalima u unutrašnjosti, kakvu važnu ulogu igraju ukrasi i tekstil. Nije potrebno cijelu kuću ukrašavati pozlaćenim elementima. Uzmite za osnovu svijećnjake, perle, užarene vijence, foliju – oni će vam pomoći da stvorite svoj vlastiti bajni prostor. Licitari i lizalice neobičnih oblika, veličina, boja pojačat će osjećaj da se nalazite u nekoj paralelnoj, bajkovitoj stvarnosti.

Pored toga, jedan od novih trendova je ukrašavanje božićnog drvca cvijećem ili perjem umjesto tradicionalnih ukrasa božićnih drvca. Takvo drvce bit će sjajan naglasak u čarobnom, alegorijskom novogodišnjem svemiru. U ovom slučaju nije potrebno ukrašavati cijelu kuću ili stan. Dovoljno je odabrati i urediti mjesto za foto zonu. Odrasli će biti oduševljeni, pa čak i djeca.

 
Deck the Halls
  
Prema radnji, junak ovog filma odlučio je kuću ukrasiti osvjetljenjem, što se moglo vidjeti iz svemira. Stoga je posebnu pažnju posvetio dekoraciji fasade, ulaznih vrata, prozora. Možda je ovo najlakši i relativno jeftin način ukrašavanja kuće za Novu godinu – više vijenaca. Gosti će sigurno pogledati takvo “svjetlo”!
A Christmas prince
 
  
Preporučuje se ljubiteljima luksuzne klasike u unutrašnjosti. Kroz sva tri dijela filma (drugi i treći dio naslovljeni su “Princ za Božić: Kraljevsko vjenčanje” i “Princ za Božić: Kraljevsko dijete”) vidimo bogato ukrašene dvorane Buckinghamske palače. Ako vaš interijer sadrži kromirane ili zlatne elemente, slobodno odaberite božićne ukrase u istoj shemi boja. Četinarske grane, ogromne kuglice, zvijezde – sve će se to organski uklopiti u klasični interijer. I ne zaboravite na visoke svijeće u istim visokim svijećnjacima, kao i na prekrasan porculan.

- OGLAS -

Sofe mogu biti ukrašene skupim tekstilom – jastučićima sa šljokicama ili teškim kićankama. Obavezni element novogodišnje noći je upečatljiv sat, pod ili zid koji će biti jasno vidljivi s različitih tačaka prostorije. Poklone ispod drvca upotpunit će vaš luksuzni novogodišnji dekor u klasičnom stilu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA