Vijesti
Prvi put u BiH: Univerzitet SSST domaćin jedne od najvažanijih Evropskih konferencija Eurographics 2020. seli se u Granadu!
#

Čast I zadovoljstvo da da bude domaćin 17th Eurographics Workshop on Graphics and Cultural Heritage ( GCH 2019) u periodu od 06. do 09. novembra 2019. godine koja se po prvi put održala u Bosni i Hercegovini pripala je Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology

  

Ovogodišnja tema konferencije bila je istražiti ulogu računarske grafike I drugih digitalnih tehnologija u zaštiti, očuvanju I pružanju pomoći kulturnom nasljeđu koje može biti ugroženo od prirodnih prijetnji I prijetnji koje je stvorio čovjek kao što su klimatske promjene, ekonomske teškoće, nasilje I zanemarivanje.

  

Članovi organizacije zahvaljuju se svim učesnicima na dolasku u Sarajevo I učešću na konferenciji. Također, upućuju čestitke lokalnoj predsjednici I zaslužnoj za cijelu organizaciju dr. Belma Ramić- Brkić koja je dekan fakulteta Kompjuterskih nauka I Informacionih Sistema na Univerzitetu SSST, te veliko prof. Selmi Rizvić kao I prof. Karina Rodriguez Echvarria, Dopredsjedavajućim programa konferencije.

Eurographics 2020. seli se u Granadu!

 

  
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.