Vijesti
Prvi Službeni Susret Željka Komšića i Predsjednika Južne Koreje u New Yorku Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, susreo se s predsjednikom Južne Koreje Yoon Suk Yeolom u New Yorku, što predstavlja prvi službeni sastanak između visokih dužnosnika iz BiH i Južne Koreje.
#

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se u New Yorku s predsjednikom Južne Koreje Yoon Suk Yeolom. U pitanju je prvi sastanak zvaničnika BiH i Južne Koreje na najvišem nivou.

 Na sastanku je razgovarano o odnosima dvije zemlje, a predsjednik Južne Koreje istaknuo je naročito zadovoljstvo upriličenim sastankom kojeg je nazvao historijskim, najavljujući da ta zemlja planira otvoriti ambasadu u Sarajevu.

 Predsjednik Južne Koreje zatražio je podršku Bosne i Hercegovine prilikom glasanja u drugom krugu, a u vezi sa organizacijom Expo 2030, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

 Yoon Suk Yeol je poručio da će Južna Koreja nastaviti s različitim projektima od praktične koristi koje provodi u Bosni i Hercegovini.

 Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je kao odlične političke odnose između Bosne i Hercegovine i Južne Koreje, naglasivši da postoji prostor za unaprjeđenjem ekonomske saradnje, te saradnje u oblasti edukacije, kulture i sporta.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.