15.5 C
Sarajevo
01.05.2024

Pojavio se novi snimak: Pogledajte kako je dodavač lopti “asistirao” kod pobjedničkog gola Liveroopla (VIDEO)

Detalji nekad čine enormnu razliku u velikim utakmicama i zasluga za jednu od njih ide dječaku koji dodaje lopte!

Nerijetko na gostujućim terenima golmani bjesne na dodavače lopti jer ovi svojim otezanjem “buše” goste ako domaćem timu to ide u prilog. Oakley Cannonier je u utorak na uradio sasvim suprotno.

On je munjevitom brzinom dobacio loptu do Trent Alexander-Arnolda u 79. minutu kada se Trent sjajno snašao i iz kornera uhvatio odbranu Barselone “na spavanju”. Dodao je do Origija koji je iz prve pucao u dalji ugao i pogodio gol Barselone za 4:0.

- OGLAS -

Četrnaestogodišnji dječak iz Lidsa zampatio je upute prije utakmice na brifingu da igračima u crvenim dresovima dodaju lopte što je brže moguće.

Arnold izborio je korner, a skupljač lopti je reagirao poput munje i odmah poslao drugu loptu u teren. Bio je to trenutak kada se Arnold spremao izvesti korner. Došao je do lopte, a onda onako, kao da se to njega ne tiče i kao da ga neće izvesti, krenuo od korner zastavice prema golu… Cijela odbrana Barcelone je nasjela, čekali su ko će izvesti korner, nešto su čak i pričali tokom (ne)postavljanja odbrane, a Origija nije čuvao baš niko. Igrači Barcelone kao da su bili u nekom svom svijetu, izgubljeni…

Inače, Oakley Cannonier je 14-godišnjak porijeklom iz Leedsa. Ponekad trenira sa starijima u selekciji. Što god se dogodilo u njegovoj karijeri ili životu, on će se sjetiti svoje uloge u najznačajnijoj pobjedi u cijeloj povijesti Liverpoola. Omogućio je tako Englezu da brzo izvede korner i napravio onu čaroliju nakon čega je Liverpool stigao do velikog preokreta i prolaska u finale Lige prvaka.

Dječak je postao apsolutni hit na društvenim mrežama, a pohvalio ga je i bivši škotski nogometaš i igrač Liverpoola Graeme Souness.

“Pogledajte trenutak kada je Arnold izborio korner. Skupljač lopti je već na svome mjestu i odmah je dodao loptu Englezu, bilo je to brzo dodavanje”, rekao je Souness.

“Iskreno, mislim da je to bio samo instikt. Bio je to jedan od onih trenutaka kad jednostavno vidite priliku. Lopta koju sam poslao Origiju bila je brza, ali on je klasa. Bio je to jedan od onih trenutaka kojih će se svi sjećati”, rekao je nakon utakmice za BT SportsAlexander-Arnold.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA