15 C
Sarajevo
28.03.2024

Bjelica brani Mićića: “Bivši predsjednici čiste stranku od pobjednika, Mićo da preduzme radikalne mjere…”

Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica saopštio je večeras povodom isključenja Miće Mićića iz ove stranke i raspuštanja bijeljinskog odbora stranke, da bivši predsjednici “čiste” SDS od pobjednika.

Bjelica smatra da Mićić treba da iskoristi mehanizme i da traži da o njegovom statusu u stranci odlučuje Glavni odbor i Skupština stranke, da ne dopusti da nekoliko ljudi u “krnjem predsjedništvu” stranke, a tu su i oni koji su u stranku ušli nedavno, potru sve ono što je 25 godina radio.

On je podsjetio da je Mićić u SDS-u od 1996. godine i da je toliko godina dobijao izbore.

- OGLAS -

Bjelica je ocijenio da je SDS uzdrman i da je kriza postala njegovo normalno stanje.

“Skoro cjelokupno mirnodopsko djelovanje SDS potresa neka vrsta teških odluka i unutrašnjih problema, a iz toga može da se izuzme jedino period od osnivanja do rata”, dodao je on.

On je naglasio da je danas Predsjedništvo stranke okupirano bivšim predsjednicima, “gubitnicima izbora, ljudima koje su razvlačili po ulici i ustoličavali za predsjednika, koji nisu imali hrabrosti da se lično kandiduju ni za jednu funkciju nikada”.

“Imamo političare bez autoriteta, podrške u sopstvenom biračkom tijelu, ali sa nepresušnom željom da djeluju iz sjenke da podrivaju i rovare. Sada mi pada na pamet da su oni istinski trojanci u našim redovima”, naveo je Bjelica.

Predsjedništvo SDS danas je raspustilo bijeljinski Gradski odbor SDS-a, te iz stranke isključilo dosadašnjeg prvog čovjeka tog odbora Miću Mićića.

(Slobodna Bosna)

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA