17 C
Sarajevo
16.04.2024

Nova knjiga otkriva detalje tragične smrti 4-godišnjeg sina Erica Claptona

Njegov četverogodišnji sin Conor pao je s 53. sprata i poginuo. U novoj biografiji ”Slowhand: The Life of Eric Clapton” autor Philip Norman detaljno je opisao što se tačno dogodilo tog kobnog dana.

20. marta 1991. Clapton se zaputio u stan svoje bivše ljubavnice Lory del Santo kako bi pokupio njihovog sina Conora. Dan ranije je glazbenik prvi put dobio priliku provesti vrijeme nasamo sa svojim sinčićem te je za njih dvojicu kupio ulaznice za cirkus na Long Islandu. Na povratku je dječak bio jako uzbuđen, a Clapton je obećao njegovoj majci da će odsad biti otac kakvog maleni zaslužuje. Sljedećeg su dana trebali posjetiti zoološki vrt u Bronxu, no za to nikad nisu dobili šansu.

Tog je jutra, dok su čekali da otac dođe po njega, Lory bila u kupaonici, domar je došao očistiti prozore, a na malenog Conora je pazila dadilja. Kako je dječak uzbuđeno trčkarao po stanu u iščekivanju da ponovno vidi oca, bio je dovoljan samo trenutak nepažnje da protrči kroz otvoren prozor na 53. spratu.

- OGLAS -

Clapton, koji je nakon rođenja sina izjavio da je on “jedina stvar koju je napravio u životu da je iz toga proizašlo nešto dobro”, u šoku je slušao kako mu Lory na telefon vrišti što se dogodilo.

“Jesi li sigurna?” uspio ju je upitati.

Nakon toga hodao je sedam blokova do zgrade u kojoj su živjeli nadajući se da je došlo do nekog nesporazuma. Kad se približio svom odredištu i vidio policiju i bolničare morao si je priznati istinu.
Muzičar se prisjetio kako je sa svojim menadžerom Rogerom Forresterom stigao u mrtvačnicu da vidi sinovljevo tijelo.

“Do tad su ga već uredili i izgledao je normalno. Sjećam se kako sam gledao u njegovo lijepo lice i mislio kako to nije moj sin, kako se radi o nekom ko mu sliči, ali njega više nema”, ispričao je Clapton.

Maleni Conor sahranjen je u rodnom mjestu Erica Claptona 28. marta, samo dva dana prije Claptonova 46. rođendana.

Sinu je sljedeće godine posvetio pjesmu ”Tears in Heaven” koja je jedan od njegovih najvećih hitova, a uvrštena je i među 500 najboljih pjesama svih vremena.

Clapton za tragediju nikad nije okrivio dadilju ni domara koji je ostavio prozor otvorenim.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA