Vijesti
Radnica butika na Ilidži za FACE: Sabaheta Džindo je izvadila novčanik iz moje torbe Nakon što je uhapšena prije mjesec u Banjoj Luci zbog sumnje da je ukrala sedam novčanika, Sabaheta Džindo našla se ponovo na slobodi.
# Dnevni Avaz

Poznata kleptomanka Sabaheta Džindo ponovo se našla na slobodi, te nakon brojnih krađa koje je izvršila, pokušala ponoviti krivično djelo. Naime, Sabaheta za kojom traga policija u BiH, danas je u butiku jednog tržnog centra na Ilidži pokušala ukrasti novčanik.

- Čim je ušla, čudno se ponašala.  U trenutku kada sam drugoj mušteriji pružala pomoć tražeći veličinu haljine, prošla je iza pulta za kojim radim. Odmah sam se sjetila da je to Sabaheta. Prišla sam pultu i rekla joj da se skloni, a onda sam na pultu vidjela svoj novčanik. Vjerovatno nije imala vremena ubaciti ga u svoju torbu zbog moje reakcije. Nevjerovatno je da puštamo na slobodu one koji slobodno zavuku ruku u nečiju torbu - kazala je za Face.ba radnica butika.

Sabaheta Džindo se sumnjiči da je od mjeseca juna 2018. godine ukrala najmanje sedam novčanika, čime je pričinjena materijalna šteta od oko 13.300 KM. Ona je u Banjoj Luci zbog čega je i uhapšena, krala po tržnim centrima i buticima, najčešće kad ljudi ostave torbe dok se presvlače i na drugi način koristila nepažnju da izvuče novčanik ili ukrade torbu. Većinu novca osumnjičena je trošila na kocku.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.