Vijesti
RAK kažnjava "nepodobne" medije, a podobne samo opominje?! RAK izrekao drakonsku kaznu FACE TV! RAK je izrekao drakonsku kaznu TV FACE!
#

Regulatorna agencija za komunikacije, na čelu s Draškom Milinovićem, drastično je finansijski kaznila TV FACE zbog navodnih propusta u tri emisije "Centralnog dnevnika", između ostalog i zbog navodnog "poziva na ubistvo Milorada Dodika". 

RAK je izrekao drakonsku kaznu TV FACE u iznosu od 15.000 KM, zbog navodnih uređivačkih propusta u trima emisijama "Centralni dnevnik", pri čemu je RAK ustanovio da je najznačajniji propust navodni poziv Senada Hadžifejzovića na ubistvo predsjednika RS, Milorada Dodika.

Iako Senad Hadžifejzović nije rekao "ubiti" (nego "smijeniti", "smiriti", "umiriti", op. a.), RAK je ustanovio da je riječ o teškom prekršaju te je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15.000 KM! Pogledajte video ispod. 

Sporni snimak je analizirala Agencija za forenziku i bez obzira što nije mogla precizno ustanoviti šta je Hadžifejzović zbilja rekao, RAK je bez čvrstih dokaza izrekao drastičnu kaznu koju TV FACE mora platiti – bez obzira hoće li se ili neće žaliti. 

Da je direktor RAK-a, Draško Milinović, sklon izricanju neprincipijelnih kazni, potvrđuje i primjer s kaznom koju je istog dana izrekao i još dvjema televizijama koje su emitovale snimak likvidacije mladića ne benzinskoj pumpi u Banjoj Luci 2. decembra protekle godine.

Identičan snimak brutalne likvidacije emitovala je BN TV, ali i Javni servis RS. BN televiziji je RAK izrekao novčanu kaznu u iznosu od pet hiljada KM, dok je za isti prekršaj Milinović svojoj bivšoj kući – RTRS – izrekao opomenu!

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.