Vijesti
Ramo Isak, ministar FUP-a, otkriva o čemu je razgovarao sa Izetbegovićem i šta mu je nudio!
Ramo Isak prijeti: Hapsit ćemo! Na spisku su političari, advokati, notari! Neka ne spavaju mirno!
"Ko god je radio što nije smio, sljedeći je! Hapsit ćemo sve koji su radili krivična djela; nikoga nećemo ostaviti na slobodi! Svi kriminalci će biti hapšeni, a građani će biti bezbjedni!"
"Svi koji su radili bilo šta nezakonito ne treba da spavaju! Na spiskovima onih koji trebaju biti uhapšeni ima političara, notara, advokata! Konaković nije ništa nudio mom sinu, a ni Izetbegović meni! Nisam osuđivan!"

U akcije koje su se provodile bio je uključen i FUP! Prikupljali smo određene dokaze. FUP je i prije lišavao slobode određene izvršioce krivičnih djela! Uglavnom se za hapšenje koriste kantonalni MUP-ovi! Neću dozvoliti da bilo koji policijski službenik bude pripadnik bilo kakvih politika! Istražne radnje u akcijama koje su se provele su trajale dvije-tri godine! To se trebalo davno sprovesti. Trebamo uhapsiti sve koji se bave kriminalnim radnjama! O većini akcija koje se dešavaju, sve policijske uprave su informisane! Dešavalo se prije da informacije o hapšenjima procure; ta akcija onda nema ni težinu ni smisao! Ministar nije nadležan za Sky aplikaciju – policijske službe jesu. Svi koji su radili bili šta što nisu trebali, sigurno će biti sljedeći! Hapsit ćemo sve koji su radili krivična djela; nikoga nećemo ostaviti na slobodi! Svi koji su radili bilo šta nezakonito ne treba da spavaju! u BiH se dešavaju velike promjene! Na spiskovima onih koji trebaju biti uhapšeni ima političara! Vjerovatno tu ima i imena notara, advokata…

Za mene je glasao 51 zastupnik i plus dva što smo imali u rezervi – 53 zastupnika su bila spremna glasati za mene! Pitajte Nikšića i Konakovića ko su ta dvojica ljudi! U narednim danima će se objelodaniti ko su! Od mog sina Arnela se nije tražilo da podrži ovu parlamentarnu većinu. On je desetak dana prije glasanja pričao s Konakovićem o formiranju parlamentarne većine. Tih dana sam i ja razgovarao s Bakirom Izetbegovićem! Konaković nije ništa nudio mom sinu, a ni Izetbegović meni. Razgovarali smo o problemima u Federaciji, državi, stvarima koje će se dešavati. Izetbegović je već tada bio svjestan da ne može napraviti parlamentarnu većinu. Arnel Isak je proglašen najboljim ministrom u ZDK. U Parlamentu FBiH je dobio direktan mandat, ne kompenzacijski, kao neki! Vjerujem Konakoviću i Čampari! Nismo zahvaljujući meni dobili Vladu!

Nisam osuđivan! Mali mediji moraju pisati neistine! Dugogodišnji sam uposlenik policije, ekonomista, majstor borilačkih vještina, tekvandoa, aikida! Zaslužio ovu poziciju! Već se u deset dana vide promjene otkako sam na ovoj funkciji! Bilo je prijava protiv mene, ali ja sam te ljude prijavljivao za lažno prijavljivanje, pa su poslije plakali i molili da to povučem! Ja sam častan i pošten i svoj posao ću raditi profesionalno! Obećavam da ćemo plate povećati, da će policija imati najbolju opremu i da ćemo povećati sigurnost građana! Svi kriminalci će biti hapšeni, a građani će biti bezbjedni! Istinom ću se boriti protiv svega!

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.