-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Ibrak: Tužilac tražio da pušku izostavim iz nalaza

Prilikom vještačenja požara na BMW-u X5, kojim su, prema optužnici, pobjegli optuženi Saša Vidović (37) iz Bijeljine i Aleksandar Bulatović (33) iz Istočne Ilidže, od vještaka protivpožarne zaštite dežurni tužilac u KS tražio je da iz svog nalaza izbaci da je u vozilu pronašao pušku.

Ispričao je to danas u banjalučkom Okružnom sudu Ferhat Ibrak iz Sarajeva, vještak protivpožarne zaštite.

Njih dvojicu terete za ubistvo Miroslava Lazarevića (32) iz Istočnog Sarajeva, a kako se navodi u optužnici, oni su s mjesta zločina pobjegli vozilom BMW X5, koje su zapalili u Sarajevu.

- OGLAS -

Ibrak je ispričao da je utvrdio da je požar na automobilu izazvan paljenjem vozačevog i sjedišta iza vozača.

“Na zadnjem sjedištu sam pronašao jaknu i pušku kojoj je izgorio drveni dio. Utvrdio sam da je usljed temperature došlo do ispaljenja municije koja je bila uz oružje. Kada sam nalaz predao, tužilac Aziz Jahjefendić tražio je da izbacim iz njega da sam našao pušku, jer to nije moj domen”, rekao je Ibrak.

Advokati optuženih smatraju da je nalaz Ibraka nezakonit dokaz, a branioci su: Rusmir Karkin, Mirko Dabić, Milan Petković i Mirna Delalić, koja je rekla da je nalaz sačinjen bez naredbe tužioca, a iz njega se ne zna da li je to izvještaj ili vještačenje.

Vještak Hamza Žujo, specijalista sudske medicine, rekao je da je Lazarević umro usljed iskrvarenja, jer mu je hitac presjekao arteriju na desnoj nozi.

Bulatovića i Vidovića optužnica terereti da su Lazarevića usmrtili 16. oktobra 2016. godine, kada su na njega, dva časa iza ponoći, ispalili 24 metka iz automatske puške dok se vozio u golfu 7, u Beogradskoj ulici, u Istočnom Novom Sarajevu. Vrhovni sud RS ukinuo je raniju presudu Okružnog suda Banjaluka, kojom je Bulatović dobio 19, a Vidović 20 godina robije i ponovo im se sudi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA