Vijesti
Reakreditacija Banjalučkog univerziteta Članovi Komisije su se tokom posjete UNIBL-u uvjeri u opredijeljenost ka razvoju kvaliteta Univerziteta i studijskih programa, saopćeno je iz te visokoškolske ustanove.
#

Komisija domaćih i međunarodnih stručnjaka za ocjenjivanje i reviziju kvaliteta i davanje preporuka o akreditaciji završila je danas eksternu evaluaciju Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) i 16 prijavljenih studijskih programa, te preporuke za unapređenje rada u narednom periodu.

 Komisija će u narednim danima sačiniti izvještaj, te će na taj način biti poznat rezultat eksterne evaluacije Univerziteta i 16 prijavljenih studijskih programa.

 Ovim aktivnostima je ušao u samu završnicu proces reakreditacije Univerziteta i akreditacije studijskih programa.

 Načelnica Odjeljenja za osiguranje kvaliteta i međunarodnu saradnju u Agenciji za akreditaciju viskoškolskih ustanova Republike Srpske Duška Radmanović je navela da je komisija tokom tri dana obavila razgvore sa više od 150 predstavnika Univerziteta u Banjoj Luci.

 Ona je pojasnila da Komisija ne daje konačnu ocjenu i ne može odmah nakon trodnevne posjete Univerzitetu da saopšti kako će izgledati konačni izvještaj, ali da preovladava pozitivan preliminarni utisak, prenosi Fena.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.