8 C
Sarajevo
26.04.2024

Izraelske snage nastavljaju noćne racije na Zapadnoj obali: Privedena petorica Palestinaca

Prema podacima Unije porodica palestinskih zatvorenika izraelske snage su ove godine slobode lišile najmanje 1.600 Palestinaca. Izraelska vojska saopćila je da je riječ o licima koja se sumnjiče za terorističke aktivnosti, ali nije precizirala o kakvim aktivnostima je riječ.

S ciljem dodatnog pritiska i zastrašivanja Palestinaca, izraelske snage sigurnosti već mjesecima svaku noć provode pretrese u naseljima na području okupirane Zapadne obale.
Tokom pretresa izraelske snage privode desetine Palestinaca, uključujući i maloljetnike. Većina privedenih provede po nekoliko dana pritvoru.

Prema podacima Unije porodica palestinskih zatvorenika izraelske snage su ove godine slobode lišile najmanje 1.600 Palestinaca. U izvještaju te organizacije se navodi da su četvrtina privedenih maloljetnici, a da je među njima i najmanje 30 djece u dobi ispod 14 godina.
Prema podacima palestinskih institucija u izraelskim zatvorima trenutno se nalazi najmanje 6.000 Palestinaca, uključujući 52 žene, 430 administrativnih pritvorenika, šestoro parlamentaraca i 270 djece.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA