2 C
Sarajevo
27.04.2024

Održana komemoracija Mileni Dravić

Komemoracija povodom smrti glumice Milene Dravić održana je na sceni “Danilo Bata Stojković” u Zvezdara teatru, njenom matičnom pozorištu. Porodica i mnogobrojne kolege odali su poštu Mileni Dravić, kako prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Cijeli naš život je privikavanje na bol. I kad pomislimo da smo jedan bol odbolovali, pojavi se novi, koji nas ponovo razboli. I mi se povijemo, da nas manje ima i da nas manje boli. I tako umanjeni i uplašeni, kao ove nedelje kad je Milena otišla, čekamo da bol prođe. Privikavamo se cijelog života i nikako da se priviknemo. Zato danas imamo snage samo za dvije riječi: Zbogom, Milena”, tim riječima se od Milene oprostio dramaturg Dušan Kovačević.

“Publika je obožavala od prvog dana, pa sljedećih 50 i više godina, zato što je bila neodoljiva u komediji, moćna u drami, što je prešla granicu a nije otišla, što je bila dobra, iskrena i draga, dobar prijatelj…Lijepa i hrabra. Meni je stalno pred očima scena iz filma Jutro kad ona odlazi u neku metafiziku života i smrti. Ja sam sigurna da njena duša sada ide ka nekom svitanju. Sa puno poštovanja i mnogo, mnogo ljubavi ja sada samo mogu da kažem: Zbogom, za sada” , rekla je glumica Seka Sabljić.

- OGLAS -

Hrvatski glumac Rade Šerbedžija na komemoraciji Mileni Dravić:

Dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke podsetio je na više od 160 filmova, TV serija i drama Milene Dravić „koje se slivaju u jedan film koji postaje dokument o jednoj kinematografiji i jednoj zemlji koja još uvek postoji samo u tim filmovima. To ostaje ostavština za budućnost generacijama koje dolaze, koje mogu da budu ponosne na činjenicu da je na ovi prostorima stvarala jedna prava, istinska filmska diva.“

Milena Dravić bit će sahranjena danas u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, pored svog supruga, glumca Dragana Nikolića.

Glumica Jelisaveta Seka Sablić, prilikom obraćanja na komemoraciji:

Velika glumica preminula je 14. oktobra u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini. Prije iji po godine ostala je bez supruga, glumca Dragana Nikolića i od tada se borila sa bolešću.

Ovog ljeta je boravila u Puli, Herceg Novom i na Paliću. Jedna je od najvećih glumica koje su Srbija i Jugoslavija imali. Od MIlene Dravić se oprašta ne samo Srbija, nego cijeli region.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA