13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Toni Cetinski se vraća na sud

Opštinsko državno tužilaštvo u Pazinu uložilo je žalbu na presudu kojom je u septembru ove godine pjevač Toni Cetinski oslobođen optužbe da je izazvao saobraćajnu nesreću u Rovinju i usmrtio pješaka, piše Glas Istre.

Tužilaštvo je žalbu podnijelo po primjeru pisane presude zbog bitne povrede odredabe kaznenog postupka, kao i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Cetinskom se tom optužnicom stavljalo na teret da je 3. novembra 2017. oko 13 sati upravljao vozilom preko trotoara Puste ulicu u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu, protivno odredbama Zakona o sigurnosti saobraćaja. U nepreglednom lijevom skretanju nije prilagodio brzinu kretanja i stanju na putu, preglednosti i slično.

- OGLAS -

Zbog toga se optuženom na teret stavlja da nije obratio pažnju vozeći trotoarom Puste ulice, kao i da je tada vozilom prešao preko tijela pješaka.

Pješak Ibrahim Kevljanin je u tom trenutku ležao na putu, narušenog zdravlja i u teškom akutnom alkoholisanom stanju, sa 3,46 promila alkohola u krvi. Kevljanin je tada smrtno stradao.

Sutkinja Tanja Prenc Kanis rekla je kako državno tužilaštvo nije uspjelo da dokaže nijedan dio optužnice. Pojasnila je da je pješak osoba koja hoda uspravno, gura kolica ili bilo što drugo radi u stojećem položaju na ulici, što u ovoj situaciji nije bio slučaj jer je Kevljanin ležao na tlu.

Vezano za mogućnost da ga je Cetinski mogao uočiti iz automobila kazala je da se u ovoj situaciji radilo o faktoru iznenađenja jer vozač nije očekivao da će osoba ležati na putu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA