12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

U Crnoj Gori još troje zaraženih, ukupno 13

„Večeras smo otkrili još tri, ukupno pet danas, što čini 13 slučajeva koronavirusa otkrivenih u Crnoj Gori. Ta posljednja tri slučaja su vezana za prvi slučaj otkrivanja COVID 19 u državi“, rekao je direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Boban Mugoša Mugoša. Prema njegovim riječima, to ukazuje na to da se epidemija širi.

Pod zdravstvenim nadzorom u Crnoj Gori je 4.369 osoba koje su tokom prethodnih 14 dana boravile na području sa rasprostranjenom transmisijom virusa.

Među novim mjerama koje je danas objavilo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u cilju sprečavanja širenja koronavirusa je i zabrana prevoza više od dvije odrasle osobe u istom vozilu.

- OGLAS -

Zdravstveno-sanitarna inspekcija i Uprava policije zadužene su da maksimalno pojačaju aktivnosti nadzora svih lica kojima je izrečena mjera samoizolacije, njihovih članova domaćinstva, kao i osoba koje su ih dovezle od graničnog prelaza do mjesta stanovanja.

Takođe se naređuje vlasnicima i zakupcima restorana, kafana i kafića da baštenski mobilijar učine nedostupnim za korišćenje.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA