12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Čelik na svom terenu poražen od banjalučkog Borca

 Čelik je u 18. kolu BHT Premijer lige poražen na Bilinom polju od banjalučkog Borca rezultatom 1:2 (1:0).

Gosti su dominirali u prvom poluvremenu, ali je Čelik na odmor otišao s vodstvom od 1:0, koje su gosti pred kraj drugog poluvremena anulirali i preokrenuli rezultat te niz bez poraza produžili na osam utakmica, od kojih su šest pobijedili a dva su puta igrali neriješeno.

Borac je prvi i zaprijetio, već u 4. minuti preko Ivana Crnova, ali je njegov šut sa oko 15-ak metara završio pored gola. Crnov je u 11. minuti, poslije asistencije Almedina Ziljkića, izbio sam na oko sedam metara ispred domaćeg golmana Bojana Pavlovića, koji je odbranio njegov šut.

- OGLAS -

Domaći trener Slaviša Božičić već u 30. minuti zamijenio je povrijeđenog veznjaka Marka Perišića, umjesto kojeg je ušao Selim Žuna. Borac je zaprijetio ponovo u 36. minuti, ali Stojan Vranješ na oko 10 metara od gola nije najbolje zahvatio ubačenu loptu pa je i njegov šut završio pored lijeve stative.

Spoljni dio mreže pogodio je u 40. minuti sa oko 25 metara Đorđe Ćosić, a domaći stoper Vedran Vrhovac uspio je u 43. minuti na vrhu peterca izbiti glavom loptu ispred Vladana Danilovića te je skrenuti u korner.

Čelik je praktično svoju prvu priliku krunisao i golom za vodstvo od 1:0. Strijelac je, nakon ubačaja Fenana Salčinovića i na asistenciju Aidina Mahmutovića, bio Anel Dedić u 44. minuti.  

Čelik je u drugom poluvremenu uspostavio ravnotežu, a već u 46. minuti mogli su povisiti vodstvo i na 2:0. Vladimir Grahovac je u gostujućem 16-ercu, na oko 10 metara iskosa sa desne strane uzeo loptu Ćosiću, te šutirao sa oko pet metara, ali je golman Borca Mladen Lučić odbranio njegov šut skrenuvši loptu u korner.

Lučić je i u 66. minuti u korner skrenuo šut Salčinovića, nakon kojeg je Stipe Brekalo bio postigao gol, koji je poništen. Glavni sudija Vladimir Bjelica, naime, smatrao je da je nakon izvedenog kornera lopta u zraku bila prešla gol crtu.

Gosti su poravnali u 84. minuti na 1:1, a strijelac je bio rezervista Demir Jakupović, da bi konačan rezultat ove utakmice 1:2, nakon kornera u 3. minuti sudijskog dodatka, postavio drugi rezervista u gostujućem timu, Srđan Vujaklija.

U inače korektnom susretu, na isteku prve minute u zračnom duelu sudarili su se glavama kapiten domaćih Salčinović i gostujući igrač Nemanja Janičić, nakon čega je Salčinović zadobio rasjekotinu na glavi pa je u nastavku igrao s povezom na glavi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA