Vijesti
Sandra Benčić, zastupnica koja je šokirala otvorenošću u Hrvatskom saboru
Sandra Benčić: Dodik, Čović i Izetbegović elite po bogatstvu! Sram ih bilo; ovo mora stati!
Na Balkanu još uvijek nema pravog mira! Čović, Izetbegović i Dodik su samo elite po bogatstvu! Tema rata odgovara onima koji gube pozicije, jer jača opozicija! Nacionalizam je paravan za pljačku!
Svi koji se nazivaju liderima u BiH: postoji fotka koja govori sve; to je fotka kada Dodik helikopterom slijeće na Čovićev rođendan i fotka kada Izetbegoviću dolazi Erdogan na svadbu njegove kćeri! Već 30 godina smo generacijske žrtve istih politika!

Čović stao na stranu onih koji negiraju genocid u Srebrenici! Ne možemo imati dvostruke standarde: ko je žrtva, ko počinitelj! Žrtve zaslužuju da ih pronađemo, kako bi njihove porodice pronašle mir! Sve drugo neće stvoriti pravi mir! Na Balkanu još uvijek nema pravog mira! Neopravdano je da se ostvarenja političkih ciljeva dešavaju preko žrtava tako teških zločina! Čović je predstavnik iskonskog HDZ-a! Svoje bogatstvo nije mogao steći dohotkom na javnim funkcijama! Svi koji se nazivaju liderima u BiH: postoji fotografija koja govori sve; to je fotografija kada Dodik helikopterom slijeće na Čovićev rođendan i fotka kada Izetbegoviću dolazi Erdogan na svadbu njegove kćeri! Čović, Izetbegović i Dodik su samo elite po bogatstvu! Već 30 godina smo generacijske žrtve istih politika! Ovo mora stati! Otkud taj narativ da se u BiH ponovo ratuje?! Tema rata odgovara onima koji gube pozicije, jer jača opozicija! Elite koje su zadnjih 30 godina vladale nisu te koje će odvesti BiH u transformaciju! Nacionalizam je paravan za pljačku! Elita gleda gdje može jamiti i koju još instituciju može staviti u svoje ruke da, ukoliko izgube izbore, još uvijek imaju moć da njome upravljaju! Važno je tražiti nove ljude koji donose ideje i planove o društvenoj transformaciji! Vladajućima odgovara status quo! To odgovara njihovim privatnim interesima! Njima ne trebaju promjene! Treba krenuti u smjeru koji je drugačiji! Moramo odbaciti strah od drugog, bez obzira na proživljeni rat! Trebamo birati politike nade i optimizma!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.